FAQ

Veel gestelde vragen
 
Kruipen de pijpjes op tijdens het dragen?
Nee, dat gebeurt als je de juiste maat kiest niet. Dit komt door de lengte en de afwerking waardoor de pijpjes op hun plaats blijven zitten. Er zijn verschillende lengtes getest bij het ontwerpen en dit bleek de minimale lengte te zijn om dit euvel te voorkomen.
 
Irriteert het kant langs de pijpjes niet?
Bij de keuze van het kant is gelet op de zachtheid van het kant en het is getest op een proefmodel.
Bovendien zit het kant bij de meeste dames op een plek waar de wrijving niet of minder erg is dan hoger op het been.
 
Zie je de onderkant van het pijpje niet in je been aftekenen?
Nee, de onderkant snijdt niet in je bovenbeen mits je de juiste maat kiest. Ook het kantje tekent amper af. In ieder geval minder dan een dikke zoom. 
 
Slijt het broekje niet heel snel vanwege het tegen elkaar wrijven van de benen?
Natuurlijk treedt er slijtage van de stof op. En pillen van de stof tussen de benen is normaal bij wrijving. Hoeveel en hoe snel is afhankelijk van hoe intensief je de Sweetie draagt en wast. En hoeveel je er hebt, om af te wisselen. Zelf vervang ik ze na een jaar of vier. Niet omdat ze dan kapot gesleten zijn, maar omdat de rek dan iets minder is geworden. Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest. Hoe meer de stof opgerekt is hoe eerder die zal slijten. Kijk voor het bepalen van je maat bij 'maat opnemen'
 
Het broekje zit hoog in mijn taille; dat heb ik normaal met andere broekjes niet.
De taille is bewust zo hoog, omdat ik vaak zie dat dames een te lage onderbroek dragen die je onder de bovenkleding ziet. Het tekent extra af in je lichaam en dat ziet er niet fraai uit. Probeer het en ervaar dan dat het toch snel went. Of trek hem iets minder hoog op. Kun je er niet aan wennen? Dan is de Sweetie helaas niets voor jou.
 
Kun je de Sweetie ook onder een broek dragen?
Jawel, onder een los vallende broek met een laag kruis, is dat juist heel aangenaam. Ook dan heb je immers, afhankelijk van je bouw, last van irritatie in de lies of binnendijen. En veel vaste klanten weten al dat de Sweetie in de winter lekker warm is onder een broek.

Het jurkje zit erg nauwsluitend rond mijn lichaam. Is het een oplossing om een grotere maat te nemen?
Alleen als de bovenkant, dus de schouderbandjes en de hals ook te krap zitten, is dat een oplossing. Anders echt niet! Het model van het jurkje is nauwsluitend bedoeld. Het is een kwestie van smaak of die bij je past of niet.
Houd je meer van wat wijders? Dan is er ook het A-lijn jurkje. Altijd in de basiskleur Pretty in black en minstens één keer per jaar in een dessin of andere kleur als limited edition.
 
Ik heb een appelvormig figuur (ronde buik, smalle heupen en dunne benen) en heb geen last van wrijving. Is het ondergoed toch geschikt voor mij?
Helaas niet, met eventueel een uitzondering van het jurkje. En het A-lijn jurkje is ontworpen met de appeldames in gedachten. Deze heeft een verhoogde taille en waaiert daaronder mooi uit. De halslijn is te verstellen met een lintje. En als je het graag wat meer vorm geeft, dan trek je het ceintuurtje wat aan aan de achterkant.
 
Hoe was ik mijn Sweeties het beste?
Om het delicate kant en het elastiek te sparen, was je je Sweetie op maximaal 40 graden, bij voorkeur in een waszakje. Keer in elk geval je Sweetie binnenstebuiten voordat je hem in de wastrommel doet. Op die manier blijft de stof langer mooi. Je kunt kiezen voor het fijnwasprogamma, maar ik was mijn Sweeties ook wel mee met de bonte was (maximaal 40 graden). Let op: de broekjes kunnen niet in de droger! Je kunt ze ook met de hand wassen, maar laat ze niet langdurig weken dat tast de stof en het kant aan. Gebruik een (fijn)wasmiddel voor gekleurde kleding. Ik test overigens alle stoffen met het vloeibare fijnwasmiddel van Ecover en het poeder van Klok (milieuvriendelijker).
 
 
Kan het ondergoed echt niet in de wasdroger?
Dat is echt af te raden. Het kant en elastiek en het elastan (rekbare vezel voor pasvorm behoud) in de stof zal zijn rek verliezen. Bovendien slijt je ondergoed in de wasdroger sneller. Even (buiten) aan de lijn  hangen, dan hebben de buren ook een vrolijk uitzicht. En het is ook nog beter voor het milieu.

Is de Sweetie echt een onderbroek of draag ik er een slip onder?
De Sweetie is een onderbroek. De afwerking van het kruisje is daar ook op afgestemd. Maar als je er liever een slip onder wilt dragen staat dat je natuurlijk vrij. Je hebt dan wel de kans dat het meer aftekent onder je kleding en pas op dat de randjes van je slip je liezen niet irriteren.

Wat is het verschil tussen viscose en katoen? Ik draag graag katoenenondergoed.
In het draagcomfort is er vrijwel geen verschil tussen katoen en viscose. Het zijn allebei stoffen van plantaardig materiaal. Allebei ademen en zijn dus niet zweterig. Op dit moment zijn de meeste Sweeties van katoen, vooral omdat daar vaak hele leuke dessins in te krijgen zijn. Nieuw is de bamboe stof van de zwarte Homie en de rode Sweetie only #104. Deze stof doet denken aan de viscose van de oude basiskleur Almost black. Wil je alles weten van de stoffen die gebruikt worden en waar op gelet wordt bij het selecteren? Lees dan HIER het artikel dat ik erover schreef.

Ik heb een kleinere maat, maar ook last van schurende bovenbenen. Kun je mij helpen?
In de lente van 2013 zijn er in de vaste kleuren No nude please (grijs) en Almost black(diep donkerpaars) een Sweetie (broekje) in maat 38/40 aan de collectie toegevoegd. En ook enkele limited editions zijn vanaf maat 38/40. De andere items zijn niet in deze kleine maat te koop. En heb je een nog kleinere maat? Meet jezelf dan toch eens op en kijk in de maattabel of de maat 38/40 misschien toch past. Voor damesmode zijn er geen standaard maattabellen.

Hoe ga je om met de persoonsgegevens die ik op moet geven bij een bestelling?
De gegevens die je zelf verstrekt zijn om je bestelling uit te kunnen voeren. En als je aangeeft dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen dan krijg je die ook. Je naam en bij betaling met overschrijving je iban komen in mijn administratie die ik wettelijk verplicht ben te voeren. Wil je van het naadje en de kous weten? Kijk dan hier naar het Sarah's Sweeties privacy statement.

Waarom staan de merken die je verkoopt niet bij de beenmode?
Dat heeft twee redenen. De eerste en belangrijkste is dat ik vrouwen die slechte ervaringen hebben met een bepaald pantymerk, onbevooroordeeld wil laten kijken naar de panty’s die ik heb uitgekozen. De ene panty is de andere niet, zelfs al zijn ze van hetzelfde merk. Dat heeft testpanel wel bewezen, ook dat heeft de panty’s blind getest. En de tweede reden is dat ik graag open en transparant ben, maar dat ik mij er ook bewust van ben dat er concullega’s meekijken die dezelfde merken en panty’s en sokken verkopen. Ik heb flink geïnvesteerd in het passen en uitwerken van een kloppende maattabel. En dat houd ik graag voor mijzelf en mijn klanten. Een aantal items is ook zelf verpakt. Dat ik daardoor niet meelift op de bekendheid van bepaalde merken neem ik voor lief.

Veel grotere matenpanty’s hebben twee naden aan de achterkant van het broekje. Ik vind ik het soms irriteren, vooral als ik veel zit. Kun je hier iets aan doen?
Het is helaas zo dat bijna alle panty’s in de grotere maten in het middenprijssegment hiervoor kiezen. Een enkele naad maakt het maakproces veel ingewikkelder en dus duurder. Een aantal vrouwen uit het testpanel (verschillende breedte- en lengtematen) merkte dit ook op. Zij kwamen met de oplossing om een Sweetie onder de panty te dragen. Je voelt de naden dan niet of veel minder.

Ik vind het een beetje eng om iets te bestellen dat ik niet kan voelen en passen
Dat kan ik mij voorstellen. Daarom is er de mogelijkheid om op afspraak langs te komen in de lingeriewinkel Betty's Boops, Ceintuurbaan 73 in Amsterdam. Je bent op afspraak van harte welkom. Het is ook zo dat je als iets niet past of in het echt niet aan je verwachtingen voldoet je het mag ruilen of retourneren. Kijk hier even voor de voorwaarden. Van veel stoffen heb ik nog wel een stukje liggen en dan stuur ik met alle plezier gratis een klein staaltje op om te laten ervaren hoe het voelt en het er in het echt uitziet.

Ik zou graag achteraf betalen, kan dat?
Ik ben geen voorstander van achteraf betalen, om meerdere redenen. Ik wil niet de verantwoordelijkheid dat mensen spullen bestellen die ze zich op dat moment eigenlijk niet kunnen veroorloven. Bovendien vergt het teveel om achter betalingen die te laat of niet gedaan worden aan te gaan. Bedrijven die dat voor mij willen doen zijn duur en niet altijd even prettig in de omgang. Ik wil de prijzen niet verhogen en hechten aan de prettige sfeer en verhouding die we doorgaans met onze klanten onderhouden.
Omdat het wettelijk verplicht is om wel de mogelijkheid tot achteraf betaling aan te bieden kun je kiezen voor verzending onder rembours. Daar zijn wel aanzienlijke kosten aan verbonden (€ 18,50). Ruilen of retourneren kan natuurlijk onder voorwaarden altijd wel klik hier om te kijken welke dat zijn.

Ik zie regelmatig limited editions. Hoe werkt dat?
Naast de twee basiskleuren zijn er inderdaad regelmatig limited editions. Het principe is: lage oplage en op = op. Sinds de zomer van 2014 is de serie Sweeties only gestart. Dat zijn alleen de Sweeties in bijzonder dessins en kleuren.
Daarnaast wordt er in de zomer een limited edition gemaakt met ook een jurkje, A-lijn jurkje en Sleevie in een dessin of andere kleur.
Als je op de hoogte wilt blijven van wat en wanneer er limited editions in de webwinkel komen? Schrijf je dan in voor nieuwsbrief en/of volg Sarah's Sweeties op Facebook.

 
Staat je vraag hier niet bij? Stuur een mailtje naar info@sarahssweeties.nl en je krijgt zsm antwoord.