Maat bepalen

         
Bij  het kiezen van de juiste maat kun je de maat van de bovenkleding als uitgangspunt nemen. Maar omdat er geen vastgestelde maattabellen zijn voor dameskleding. Raad ik je aan om jezelf op te (laten) meten en die maten te vergelijken met de maten uit onderstaande maattabel. Kom je er niet goed uit? Mail dan voor een persoonlijk maatadvies je maten naar info@sarahssweeties.nl
 
Een algemene opmerking: sta ontspannen en houd je adem niet in. Laat de centimeter aansluiten op je lichaam, maar trek deze niet in je lichaam. Als het mogelijk is, vraag dan hulp bij het opmeten. Wees eerlijk en smokkel niet, gun jezelf het plezier van goed passend ondergoed. Er zijn geen standaard maten voor damemode. Elk merk werkt met eigen maattabellen. Het kan dus goed zijn dat je hier een maat groter of kleinder hebt dan bij andere merken. Mocht je geen centimeter hebben, dan kun je je maten opmeten met een touwtje en dit langs een liniaal leggen om de maten op te meten.
 
Deze maten moet je weten en meten:
Op de foto's kun je zien waar je de verschillende maten moet opmeten.
 
(1) Bovenwijdte: Dat is over de buste met een beha aan, op het breedste stuk. Kijk recht vooruit en laat je armen ontspannen langs je lichaam hangen.
 
(2) Taillewijdte: Zet je handen spontaan in je zij, dat is de taille (afbeelding drie). Dat is dus niet altijd de plek waar je tailleband van die hippe broek laag op de heupen zit. Maar wel de plek waar de tailleband van de Sweetie idealiter zit.
 
(3) Buikwijdte: Als je een buik hebt die groter is dan je heupen, meet deze dan op over het breedste stuk. Dit bepaal je door de centimeter losjes over je buik van boven naar beneden te verplaatsen. Is je buik niet ronder dan je heupen, dan kun je deze maat achterwege laten.
 

(4) Heupwijdte: Meet over het breedste gedeelte van je heupen, dat kan van persoon tot persoon een beetje verschillen, beweeg de centimeter een beetje van boven naar beneden om te bepalen waar het meest de rondingen zitten.

 
(5) Bovenbeenwijdte: Op ongeveer 10 centimeter boven je knie meten. Dat is de plek waar de zoom met het kantje ongeveer zit. Let op, hier niet het dikste gedeelte van je bovenbeen opmeten! De vorm van de pijpjes houdt al rekening met een dikker stuk hoger op je been.
 
Nu heb je alle maten die je nodig hebt voor een setje ondergoed. Kijk in de tabellen welke maat je het beste past. Grote verschillen? Neem dan de maat waar de grootst gemeten omvangsmaat in past.
 
  • De broekjes passen bij een lichaamslengte tussen de 1.60 en 1.90. Wel zal de lengte van de pijpjes per persoon iets verschillen. Dat hangt van de lengte van je bovenbenen af.
  • Val je tussen twee maten in en ben je langer dan ongeveer 1.74 met vooral veel lengte op je bovenbenen en heup? Kies dan vanwege de lengte voor de grootste maat. De ervaring is dat vanwege de lichaamslengte deze meestal beter past.
  • Wil je de basiskleur No nude please (grijs mêlee) kopen en zit je met je lichaamsmaten voorbij de helft van een maat? Neem dan zeker een maat groter. De stof van deze Sweetie is steviger en heeft wat minder rek. Er staat hierover meer bij de productomschrijving.Panty maten
Om zo nauwkeurig mogelijk te bepalen welke maat panty je hebt, komen er naast de maten die je al opmeet voor de Sweeties, drie maten bij:
•    buitenbeenlengte
•    binnenbeenlengte
•    zithoogte (hoogte van je heup)

Je hebt een centimeter nodig en het is handig als je dit samen met iemand anders doet, die de maten voor je opmeet. Is er niemand die je kan helpen? Doe het meten dan voor de spiegel en probeer niet te veel te buigen bij het opmeten van de lengtematen. Noteer de maten in centimeters.

A Buitenbeenlengte:
Meet vanuit de taille (zet je handen in je zij om die te bepalen) tot op de grond. Houd je been recht, maar overstrek het niet.

B Binnenbeenlengte:
De binnenbeenlengte meet je rechtopstaand vanuit je lies tot aan de grond. Als iemand anders dit voor je doet, krijg je het beste resultaat.

C Zithoogte:
De zithoogte meet je niet, maar bereken je. Trek de buitenbeenlengte en binnenbeenlengte van elkaar af. Dus: C = A - B

tabel lengtematen beenmode

De maten in het staatje zijn de minimale en maximale maten van het beenmode testpanel. Per product staat een gedetailleerde maatrichtlijn waar je de maten die je hier opmeet nodig hebt. Heb je een kleinere of grotere maat en past een beenmode item goed? Laat het mij dan weten, dan kan ik de maattabel nog meer verfijnen.

Wil je nog meer weten over dameskledingmaten? Ik schreef een artikel/blog over de praktische en psycholgische-maatschappelijke kanten van (dames)kledingmaten je vind het HIER

Belangrijke aantrekinstructie voor de Sweetie
Trek het broekje aan zoals een panty. Trek eerst de onderkant van het pijpje op de juiste plek op je bovenbeen, voor je de rest omhoog trekt. Zo houd je het broekje langer in vorm en zit het beter.