1,5 meter afstand jas slogans

Hallo Sweetie fans,
Hartelijk welkom op deze tijdelijke pagina! Hier kun je gratis de Sarah’s Sweeties houd-afstand-slogans van de #staysafe  #actieafstand downloaden. Hiermee maak je eenvoudig je eigen ‘veiligheidsvestje’. Het advies om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis te blijven, is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar nu de maatregelen zijn verscherpt én verlengd tot 1 juni, is het nog belangrijker dat als we toch naar buiten gaan, op straat en in de winkels een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar bewaren. Inmiddels loop ik zelf al even rond met een bordje en ik krijg hele leuke reacties!

Hoe gebruik je de slogans? onder elk plaatje staat een linkje waarmee je de slogan als pdf kunt downloaden. Deze kun je thuis printen. Onder de slogans staan instructies hoe je een ‘bordje’ maakt. Gebruik en deel ze gerust. Maar wil je de slogans commercieel gebruiken, neem dan eerst even contact op via info@sarahssweeties.nl Laat ajb altijd het logo van Sarah’s Sweeties bij de slogan staan.
 
Er zijn nog een paar slogans in de maak, dus kom gerust nog een keer kijken. Heb je zelf een leuk idee voor een slogan? Mail mij dan op info@sarahssweeties.nl Als we hem leuk vinden, delen we jouw slogan hier, met je naam erbij.

Bestel je een Sweetie? Dan stuur ik zolang de voorraad strekt op verzoek gratis een print mee van de slogan naar jouw keuze op gekleurd of wit papier. Zet in het veld voor opmerkingen welke slogan je wilt en welke kleur papier (lichtroze, blauw, fel geel, felgroen of).
 
Kom je hier voor het eerst en heb je geen idee wat Sweeties zijn? In de webwinkel klik hier  kun je deze kekke onderbroekjes met pijpjes tegen schurende bovenbenen naar hartenlust bekijken en bestellen.

 
Plaatje met de slogan 1,5 meter is 3 keer de breedte van mijn Koninklijke kont plaatje met de slogan: Pas op zwenkt uit! Houd 1,5 meter afstand

Download deze slogan hier                                           Download deze slogan hier


plaatje met slogan: voel mijn liefde, hartje, op 2 meter afstand plaatje met slogan: back off!Be safe, not sorry
Download deze slogan hier                                            Download deze slogan hier

plaatje met slogan: kijken mag, aankomen niet. Op 1,5 meter afstand komen mijn billen het beste tot hun recht plaatje met slogan: Ik laat ze makkelijk vliegen, foto bruine bonen, Bescherm jezelf: houd 2 meter afstand

Download deze slogan hier                                           Download deze slogan hier

plaatje met de tekst We zijn 3D dus 1,5 meter afstand is: achterkant, voor & zijkanten

Download deze slogan hier


Tips voor het maken van je houd-afstand-bordje:
  • Print de slogan die je download op wit of gekleurd papier, bijvoorbeeld passend bij de kleur van je jas. Denk om de leesbaarheid: als mensen het niet kunnen lezen komen ze juist te dichtbij.
  • Doe het papier in een plastic hoesje en speld dat met kop- of veiligheidsspelden op je jas. Als je geen plastic hoesje hebt, plak dan langs de randen van het papier plakband of washi-tape  en wat extra op de hoeken. Steek hier de (veiligheids)spelden doorheen. Dit gaat het makkelijkste als je je jas plat op tafel legt met de voorpanden opzij, zodat je die niet ook vastspeldt.
  • Met kopspelden is het hoesje of vel papier het makkelijkste op je kleding te bevestigen. Maar als je veel in de auto zit blijven de puntjes van de spelden in je rugleuning hangen.
  • Veiligheidsspelden steek je het makkelijkste diagonaal in vanuit het vel papier naar de hoekjes toe..
  • Wees voorzichtig met donsjasjes en ander synthetisch materiaal. Test voor de zekerheid op een onopvallende plek of spelden geen gaatjes maken die niet meer dichttrekken.
  • Hetzelfde geldt voor jurkjes en tops van lichte materialen.
 
Facebook bericht tekst
22 maart 2020: Blijf zoveel mogelijk thuis: het kan niet vaak genoeg gezegd worden! Maar als je dan toch naar buiten moet, dan is die 1,5 meter afstand houden echt zó belangrijk! Het is natuurlijk wel wennen. De moeke die van de week in de rij bij de supermarkt haar boodschappenmandje zo ongeveer op mijn kont parkeerde, wil ik dus echt niet te hard vallen. Bovendien: mensen de hele tijd mensen terechtwijzen, leidt alleen maar tot chagrijn.

Hoe breng je de boodschap dan wel over? Met humor! Lachen is goed voor de weerstand en met een grap val je niemand aan. Daarom bedacht ik het volgende: ik ga vanaf nu naar buiten met een bordje op mijn rug met een grappige tekst. Spreekt dat jou ook aan? Om het je makkelijk te maken, heb ik gelijk maar een kleine collectie teksten gemaakt (en gezien de aard van de Sweeties komen daar wat billen in voor J). Net als bij de collectie, probeerde ik voor verschillende types wat te bedenken; van bescheiden tot uitbundig.

En wat me nu superleuk lijkt, is dat jullie niet alleen helpen dit idee te verspreiden, maar dat we met elkaar nog meer teksten bedenken. Heb je dus zelf een leuk idee voor een tekst? Of misschien een leuk gedichtje? Deel die in een reactie op dit bericht. Zo inspireren we elkaar. Eén tip: houd het kort en maak het niet boos of aanvallend; bedenk hoe je zelf graag aangesproken wilt worden.

Omdat dit een spontane actie is, zijn de teksten niet bijzonder vormgegeven. Als je daar een leuk idee voor hebt of iets wilt maken: heel erg leuk. En fijn als je het hier dan weer deelt.

En ten slotte… ik vraag het eigenlijk nooit, maar nood breekt wet, dus deel dit bericht gerust. Het is voor een goed doel en hoe meer mensen er meedoen, hoe beter én leuker.
Stay safe Sarah’s Sweeties!

PS De foto's zijn gemaakt door mijn buurvrouw Miep van Dam met haar eigen telefoon en op minstens 1,5 meter afstand in een stille straat. Voor het eerst in drie dagen weer even buiten…